Home

Ras info

Canna Dea's

Teven

Reuen

Nesten

In herinnering

Over ons

 
Ga naar Brennan's pagina

Bezoek Brennan's pagina
Pedigree Brennan

Sir: Bright Flower's Elegant Danish Boy

Dam: Shaggy Toller's Angel Anabel

Curriculum vitae (CV)

Geboren: 2-3-1997

  † 30-07-1998

Reg: NHSB 2117194

Geboorteland: Netherlands

 

 
   
Op 26 april 1997 kwam Brennan als 8 weken oude pup bij ons wonen. Dezelfde dag begon hij bloed te plassen, geraadpleegde dierenarts dacht dat het was te wijten aan een blaasontsteking echter na behandeling van een mogelijke blaasontsteking bleef het probleem bestaan. Na een bezoek aan de Utrechtse universiteit kliniek voor dieren werd ectopische ureter gediagnosticeerd die veroorzaakte een (hydro-nefrose). Brennan werd met 16 weken geopereerd de ureter werd corrigeren waardoor er geen urine meer in het nierbekken zou blijven staan. Maar zijn nieren waren te veel beschadigd waardoor hij uiteindelijk maar de leeftijd van één jaar en vijf maanden heeft bereikt. Op 30-07-1998 hebben wij hem in laten slapen omdat nog maar 20% van zijn nieren werkte en hij ernstig ziek werd.

Ga naar Kelvin's pagina
Bezoek Kelvin's pagina

Pedigree Kelvin

Sir: Red Tollers van See

Dam: Oona Topanga Under The Red Sky

Curriculum vitae (CV)

Geboren: 11-6-1998

† 13-8-2009

Reg:NHSB 2195818

 

Gewicht: 22 kg

Hoogte: 47 cm

DNA (Optigen) prcd-PRA: affected

 

 

 


Een week na de dood van Brennan kregen we een nieuwe "Under the Red Sky" Puppy aangeboden. We hebben hem Kelvin genoemd. Hij had het typische temperament van een Toller, uitgesproken speels en was gek op apporteren en zwemmen. Helaas is bij hem prcd-PRA vastgesteld. Toen hij 7 was begon hij tekenen te vertonen van prcd-PRA. Hij wilde niet meer beneden in de huiskamer slapen zoals hij gewend was dus namen we hem mee naar boven om bij ons op de slaapkamer te slapen. Hij had ook al een aantal jaar Spondylose artrose van de ruggewervels hij kreeg hier dieetvoer voor, mobility suport van Royan canin en spondyvetsem van VSM. In 2007 is hij geopereerd aan een anaalklier tumor.
Op donderdag 13 augustus 2009 16:45 hebben wij Kelvin laten gaan, het leven werd te zwaar voor hem.
...should the great Master see fit to deprive me of my health or sight, do not turn me away from you. Rather hold me gently in your arms as skilled hands grant me the merciful boom of eternal rest and I will leave you knowing with the last breath I drew,
my fate was ever safest in your hands....
© Canna Dea's 2019


Marcel en Jolanda Achterberg, Reeuwijk, Nederland
E-mail: decoydog@hetnet.nl