Home

Ras info

Canna Dea's

Teven

Reuen

Nesten

In herinnering

Over onsEven voorstellen!

 

Mijn naam is Jolanda Achterberg samen met mijn echtgenoot Marcel Achterberg fokken wij sinds 2006 Nova Scotia Duck Tolling Retrievers

onder de kennel naam "Canna Dea's".

 

 

Onze liefde voor de Toller is sinds de aanschaf van onze eerste Toller Brennan in 1997, uitgegroeid tot een ware passie. Na onze tweede reu Kelvin, zijn wij over gegaan op de dames. Wij hebben op dit moment drie teefjes Marit, Frida en Izzy.

Marit heeft inmiddels drie nestjes gekregen in december 2006, oktober 2008 en oktober 2010 en is met pensioen. Frida heeft drie nestjes gekregen april 2012, april 2014 en december 2015 en is nu met pensioen. Izzy heeft één nestje gekregen wij overwegen nog een tweede nest.

 

Wat vinden wij belangrijk?

 

Voor ons zijn gezondheid en karakter het belangrijkste. Wij maken gebruikt van de laatste inzichten en technische ontwikkelingen op gebied

van gezondheid zonder daarbij het belang van de individuele hond of populatie uit het oog te verliezen. O.a. doormiddel van DNA testen.

Deze testen maken het mogelijk om zo veel mogelijk honden binnen de populatie te houden en versmalling van de fokbasis te voorkomen.

 

*DNA prcd-PRA

*DNA CEA/ch

*DNA DM (SOD1)

*DNA CP1 (cleft palate)

*DNA CLPS (Cleft Lip/Palate and Syndactyly)

*DNA JADD (Juvinile Addison)

*DNA DE(N) (Degenerative Encephalopathy)

*DNA Dilute (Buff)

*Livershunt (ammoniak tolerantie test)

 

Naast de DNA testen laten wij onze honden screenen op HD en ED doormiddel van Röntgen foto's die door de afdeling GGW van de

Raad van Beheer worden beoordeeld.

En periodiek een onderzoek op erfelijke oogafwijkingen (inclusief gonioscopie), door een specialist in oogheelkunde in Nederland (NL-spec.)

of ook als Europees Specialist (Diplomate, Dip. ECVO).

 

Naast af een toe een nestje fokken zijn wij graag actief met onze honden bezig, voornamelijk op het gebied van dummy apporteer sport en KNJV trainingen.

 

 

 

Optimale socialisatie

 

Als u overweegt om bij ons een Toller aan te schaffen, moet u rekening houden met een wachtlijst. Wij fokken niet vaak (om het jaar één nest) We zorgen ervoor dat ieder nest onze volle aandacht krijgt en dat de pups optimaal gesocialiseerd worden. Onze pups worden altijd in de huiskamer geboren en groeien daar ook op.

 

Wat vragen wij van u?

 

Wij vinden het erg belangrijk dat onze pups 'goed terechtkomen'. Daarom willen we altijd eerst persoonlijk kennismaken met aspirant-kopers voordat we iemand op de wachtlijst plaatsen. Dus als u belangstelling heeft voor een hondje van onze kennel, neem dan even contact op voor een afspraak. Wij nemen graag de tijd om u informatie te geven over dit bijzondere ras en om uw vragen te beantwoorden.

 

Wij geven de voorkeur aan mensen die met de hond willen gaan werken, bij voorkeur jachttraining maar dit kan ook een andere hondensport zijn waar de Toller zijn geestelijke en lichamelijke energie kwijt kan. 

 

Wij verkopen geen hond aan mensen die fulltime werken, uitlaatservice is voor ons geen passende oplossing. Zeker de eerste twee jaren zijn belangrijk voor de opvoeding en opgroei hiervoor moet voldoende tijd beschikbaar zijn.

De boodschap is dan ook ‘Neem geen hond’, tenzij je dagelijks minimaal twee uur van je tijd aan de hond kunt geven, per maand minimaal

vijftig tot honderd euro kunt besteden, de hond per dag (na gewenning) niet langer dan zes uur alleen laat en hem opvoedt en voorkomt dat

hij overlast veroorzaakt.

 

 
© Canna Dea's 2019


Marcel en Jolanda Achterberg, Reeuwijk, Nederland
E-mail: decoydog@hetnet.nl